Hoe blijft een bril zitten bij een kind tijdens het spelen?

De huidige generatie kinderen heeft vaker een bril nodig dan de kinderen van vroeger. Dit wordt vooral veroorzaakt door het feit dat kinderen van nu vaak en lang op beeldschermen kijken (computers en telefoons). Dit continue van dichtbij kijken kan bijziendheid veroorzaken. En dan kun je ineens voor het feit komen te staan dat jouw kind een bril nodig heeft.

Een kinderbril kopen

Een bril kopen voor een kind is heel wat anders dan voor een volwassene. Ten eerste heeft je zoon of dochter een eigen smaak en eigen willetje en mogelijk komt dat niet overeen met wat je als ouder voor ogen hebt. Ten tweede moet de bril heel wat kunnen verdragen: hij mag niet breken bij het ravotten en moet ook blijven zitten als je kind op zijn kop aan een klimrek hangt.

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een kinderbril?

De bril dient een goede pasvorm te hebben en prettig te dragen zijn. Hij mag nergens op het gezicht drukken en het montuur mag niet te groot zijn. Het beste is een kunststof montuur met flexibele pootjes. Hierdoor is de bril minder gevoelig voor stoten en staat hij niet direct scheef bij aanraking.

Hoe blijft de kinderbril zitten tijdens het spelen?

Kinderen willen gewoon lekker spelen zonder aan hun bril te moeten denken. Maar als ouder besef je dat een bril een kostbaar bezit is en dat je kind onthand is zonder deze bril. Ga je een kinderbril kopen, dan staat voorop dat deze tegen een stootje kan en dat je kind deze niet verliest. Wees gerust, deze brillen zijn er. Ze zijn gemaakt van een stevig, maar toch flexibel materiaal, waardoor ze niet snel breken. Om er voor te zorgen dat ze niet verloren raken, zijn de brillen voorzien van extra grip, of van een hoofdbandje en oorhaakjes. Hiermee kan je zoontje prima gaan voetballen en over het gras rollen of je dochtertje op de trampoline springen.

 

Benieuwd hoe zo’n hippe, maar toch stevige, kinderbril eruit ziet? Kijk dan op onze website.