De beste tips voor tijdens de kraamtijd

De prachtige negen maanden zitten erop, je bent bevallen en de kraamtijd samen met je wondertje breekt aan. Hoe ga je het regelen met visite, de beschuit met muisjes? Kortom hoe maak je jezelf het zo makkelijk mogelijk tijdens deze periode. Dat vind je hieronder.

Grenzen aangeven

Tijdens de kraamtijd is het belangrijk om je grenzen aan te geven. Je hebt natuurlijk een hele heftige periode achter de rug. Daarom is het belangrijk om vroegtijdig en duidelijk aan te geven wanneer je te moe bent. Familie en vrienden begrijpen dat echt wel! Vind je het niet fijn als iedereen om de beurt over de vloer komt kun je ervoor kiezen om een kraamfeest te geven. Zo heb je zelf in de hand op welke locatie je dit wil laten plaatsvinden en wanneer. Zo heb je iedereen in een keer gehad. Wat ook een hele belangrijke tip is voor tijdens de kraamperiode is om hulp vooral niet af te wijzen! Daarnaast moet je er ook gewoon om durven vragen. Je bent net bevallen dus dat is absoluut niet gek. Heb je hulp nodig in het huishouden? Kun je zelf de raamsticker met je kindje zijn naam niet ophangen? Vraag het aan iemand anders! Daar is helemaal niks gek aan.

Alles bij de hand

Wat ook heel erg belangrijk is tijdens je kraamperiode is om ervoor te zorgen dat alles wat je nodig hebt binnen handbereik is. Denk hierbij aan je ipad, pijnstillers, je telefoon, oplader, etc. Omgeef je met alles waar je nodig hebt zodat je niet onnodig je bed uit hoeft. Daarnaast is het ook erg handig om tijdens de kraamtijd je kindje bij jou op de slaapkamer te laten slapen, dit zorgt voor veel minder stress.

Waar je ook voor jezelf goed over moet nadenken is of je wilt dat kraamvisite lang blijft. Heb je dit liever niet kun je er beter voor kiezen om in bed te blijven liggen tijdens de kraamvisite of ga even in je pyjama naar beneden. Zo geef je aan dat je wel energie hebt om even gezellig te kletsen maar niet om heel de middag te blijven zitten. Vind je ondanks deze tip dat ze toch te lang blijven? Geef het dan gewoon eerlijk aan!

Laat jezelf verwennen

Een van de belangrijkste tips is, laat jezelf verwennen! Je hebt net 9 maanden je best moeten doen en nu is het jouw beurt om eens lekker achterover te leunen. Geniet ervan zolang de kraamverzorgster is, neem alle hulp aan die aangeboden wordt en geniet ook van alle lieve woorden en berichtjes die je krijgt. Daarnaast is het belangrijk om er niet gelijk aan te denken dat je weer terug in vorm moet komen. Laat je daarom ook vooral niet intimideren door verhalen van andere moeders die na een paar dagen alweer in de sportschool stonden. Dit is namelijk bij iedereen verschillend, het is dan ook belangrijk om goed te luisteren naar je lichaam wat je wel en niet aan kunt. En geloof mij maar die sportschool loopt echt niet weg. Relax en geniet van de kraamtijd nu het nog kan!