Welke soorten fysiotherapie zijn er?

Het kan voorkomen dat je veel en langdurig last hebt van lichamelijke klachten aan je spieren, zenuwen, banden of gewrichten. Het is dan verstandig om een fysiotherapeut op te zoeken en fysiotherapie te gaan volgen die jou kan helpen met jouw klachten of aandoening. Er zijn echter veel verschillende soorten fysiotherapie. We gaan je daar in dit artikel meer over vertellen.

Hand- en polsfysiotherapie

Ten eerste heb je hand- en polsfysiotherapie. Klachten of een aandoening hebben aan je hand, pols of elleboog is super vervelend. Je bent dan ook gelijk een stuk beperkter in het dagelijkse leven. Als er sprake is van klachten of een aandoening aan je hand, pols of elleboog is het aan te raden om hand- en polsfysiotherapie te volgen. Dit kan onder andere bij Handpolsexpert.nl. Hand- en polsfysiotherapie kan je helpen met bijvoorbeeld een triggerfinger, skiduim, vinger uit de kom, malletfinger, tennisarm, roeierspols of post operatieve revalidatie. Er zijn nog veel meer dingen waarvoor hand- en polsfysiotherapie kan helpen als het gaat om hand-, pols of elleboogklachten of aandoeningen. 

Bekkenfysiotherapie

Iedereen kan last hebben last hebben van bekkenbodemspieren die niet goed functioneren. Bekkenbodemspieren kunnen bijvoorbeeld te zwak zijn of juist te gespannen of ze functioneren op onjuiste momenten, dit kan klachten veroorzaken. Als dit het geval is, kan bekkenbodemfysiotherapie een idee zijn. Bekkenfysiotherapie is een methode waarbij je leert de spieren van de bekkenbodem te voelen en bewust te gebruiken. Je kan de spieren van de bekkenbodem niet zelf zien, het is daarom soms moeilijk om ze te kunnen aan- of ontspannen en op het juiste moment te gebruiken. Je kan dan door middel van oefeningen leren de spieren van de bekkenbodem aan te spannen, ontspannen en bewust te gebruiken. 

Sportfysiotherapie

Heb je een blessure opgelopen tijdens het sporten? Dan kan je terecht bij sportfysiotherapie. Sportfysiotherapie helpt je met herstellen van blessures opgelopen tijdens het sporten. Zowel recreanten en topsporters kunnen hier gebruik van maken. Het doel van dit soort fysiotherapie is om je zo snel mogelijk weer aan het sporten te krijgen en in de toekomst vergelijkbare blessures te voorkomen. Naast dat kun je sportfysiotherapie ook gebruiken als trainingsbegeleiding om je prestaties te verbeteren of als je een chronische aandoening hebt en je met sport jouw kwaliteit van leven wilt verbeteren. Sportfysiotherapeuten maken vooral gebruik van oefentherapie, maar naast dat krijg je ook trainingsadvies en oefeningen mee naar huis.