Tips voor het kopen van babykleding

Wanneer je zwanger bent is het als ouder belangrijk om alvast genoeg babykleding in te slaan. Dit is natuurlijk niet makkelijk, want je weet vaak voor de geboorte nog niet hoe groot te baby is en misschien ook niet wel geslacht. Toch is het noodzakelijk om wel al kleren in huis te hebben, want vlak na de bevalling ben je meestal erg druk en moe. Om het iets makkelijker te maken heb ik hier wat tips.

De standaard aankopen

Het is belangrijk dat je genoeg babykleding in huis hebt, maar wat is genoeg? Het verschilt per baby en per hoe vaak je wilt wassen hoeveel je nodig hebt. Ik heb een lijsjtje met standaards die handig zijn om minimaal in huis te halen:

  • 6 rompertjes
  • 6 shirtjes/truitjes
  • 6 broekjes
  • 5 paar sokjes
  • Warm vestje/jasje
  • 2 mutsjes

De maat

De maat van de baby is voor veel mensen het grootste raadsel. De meeste pasgeboren baby’s hebben kledingmaatje 50. Een te vroeg geboren baby is vaak iets kleiner. Koop liever een iets te grote maat, dan een te kleine maat, aangezien een te strak kledingstuk niet comfortabel zit

Zacht en comfortabel

Wanneer een baby net geboren is, liggen ze de hele dag eigenlijk nog. Het is dus belangrijk dat de babykleding comfortabel zit en lekker licht. Naden en andere harden dingen op de rug zijn dus echt een no-go voor babykleding. Ook een capuchon kan er heel stoer uitzien, maar ligt voor een baby allesbehalve comfortabel. Koop kledingstukken die makkelijk aan te doen zijn, zoals de b nosy joggingsbroeken. 

Het shoppen van babykleding blijft een hele opdracht, maar is wel heel leuk. Wees goed voorbereid, zodat je optimaal kan genieten van je kleintje!