Zwangerschapsverlof? Zo kun je lekker ontspannen!

Heb je zwangerschapsverlof? Dan kun je je even rustig voorbereiden op de komst van de baby. Natuurlijk moeten er ook een heleboel zaken worden geregeld, maar het is net zo belangrijk om te ontspannen. Hierna zal er namelijk een drukke tijd aanbreken, dus het is wel zo fijn om lekker uitgerust te zijn. Neem dus voldoende tijd voor jezelf om te relaxen. Natuurlijk is het heel logisch dat je soms druk kan voelen door de hormonen, nesteldrang en koopziekte. Toch moet je af en toe gewoon even lekker niks doen, of juist iets doen wat je heel leuk vindt. Na de bevalling zul je hier weinig tijd meer voor hebben! Kun je wel wat tips gebruiken om lekker te ontspannen tijdens je zwangerschapsverlof? In deze blog geven we je een aantal handige tips.

Houd een verwendagje

Ten eerste kan het heel fijn zijn om een verwendag te houden. Doe een gezichtsmaskertje op, neem een heerlijk lang bad en smeer je daarna helemaal in met bodylotion. Zo creëer je je eigen wellness momentje, gewoon bij je thuis. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om te genieten van een wellness dagje buiten de deur. Ga bijvoorbeeld naar de kapper, de schoonheidsspecialiste of de pedicure. Dit kan heerlijk ontspannend zijn, en bovendien zie je er daarna weer helemaal fris en fruitig uit! En als je er goed uitziet, voel je je meteen ook een stuk beter. Ook kun je kiezen voor een zwangerschapsmassage.

Ga alleen op pad

Na de bevalling zul je niet veel tijd meer hebben voor jezelf. Natuurlijk kan je man af en toe ook wel wat taken overnemen, maar toch is dit het moment om te genieten van de rust. Onderneem daarom eens iets in je eentje. Ga bijvoorbeeld iets drinken in een rustig tentje in de stad. Pak een mooi boek of een tijdschrift en je kunt helemaal tot rust komen. Ook kun je ervoor kiezen om zelf naar een film in de bioscoop te gaan. Ga je liever samen met je partner? Dat kan natuurlijk ook! Ga gezellig samen uit eten en maak tijd voor elkaar vrij nu het nog kan.

Een pretecho laten maken bij pretecho&zo

Een pretecho kan een hele fijne bezigheid zijn tijdens je zwangerschap. Veel vrouwen maken zich zorgen om de baby, en dan kan het heel geruststellend zijn om de baby af en toe te zien op een echo. Bij pretecho&zo kun je zelfs kiezen voor pakketten met meerdere echo momenten. De echo’s vinden plaats in een gezellige omgeving, waardoor het echt even een ontspannend momentje is voor jou en je partner!

Besteed tijd aan je hobby

Heb je een hobby waar je eigenlijk al jaren geen aandacht meer aan besteedt? Dan is dit het moment om dat wel te doen! Hou je bijvoorbeeld van fotograferen? Pak dan je fotocamera en ga lekker op pad om de mooiste plaatjes te schieten. Ook kun je je gitaar weer eens uit de kast halen of een nieuw recept uitproberen. Dit kan namelijk heel ontspannend zijn.

Doe even helemaal niks

Ten slotte is het ook wel eens lekker om helemaal niks te doen. Natuurlijk moet je altijd luisteren naar je lichaam, en soms is het gewoon even genoeg geweest. Ga gewoon eens lekker op de bank zitten met een kop thee, of zet je favoriete serie op. Van een middagje bankhangen kun je je namelijk ook al veel meer ontspannen voelen.