Uit eten tijdens je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap kun je natuurlijk nog steeds gewoon uit eten. Het is vaak allemaal maar fijn om niet hoeven te bedenken wat je moet gaan koken. Uiteraard moet je wel wat kritisch kijken bij welk restaurant in Almere je gaat eten. In dit artikel geven we een aantal tips waar je op moet letten tijdens je zwangerschap. 

Let op bij het kiezen van vleesgerechten

Heb je trek in een vleesgerecht? Vraag dan wel of dit echt goed doorbakken kan worden. Medium gebakken is nog veel te rood. Let wel op dat vlees dat doorbakken is erg taai kan worden. Vooral als het gaat om rundvlees. Wellicht is het beter om dan te kiezen voor varkensvlees of kip. 

Kun je alle vissoorten eten? 

Wil je graag vis eten? Dat kan natuurlijk ook. Bij het eten van vis is het wel belangrijk om bepaalde roofvissen niet te nemen. Ditzelfde geldt voor vis die vacuüm verpakt is, alleen in een restaurant kun je ervan uitgaan dat ze eigenlijk altijd wel verse vis hebben. Kies vooral voor vette vis dit is namelijk erg goed voor je. Bij het restaurant kun je ook altijd vragen om een aanbeveling voor een bepaalde vis. 

Uit eten bij een pizza restaurant? 

Pizza kan een prima optie zijn om te eten. Hier moet je uiteraard nog wel attent zijn op de topping. De meeste kun je gewoon eten, denk hierbij aan een pizza met salami of ham. Als deze in de oven geweest zijn is dit geen enkel probleem. Vermijd echter wel een pizza met roofvis zoals tonijn. Ga je in een pizzarestaurant eten? Vraag voor de zekerheid ook nog even na hoe de kaas is gemaakt. Kaas van rauwe melk is namelijk geen goed idee. Normaal gesproken kun je gewoon pizza mozzarella en feta eten. 

Verdiep je goed in het restaurant

Uit eten gaan tijdens je zwangerschap is dus niet zo een probleem. Het is echter wel belangrijk van tevoren jezelf goed te verdiepen in wat restaurant op de menukaart heeft en af te strepen wat je wel en niet mag hebben.