Wat moet je weten als je gaat zwemmen met je baby?

Zwemmen met een baby is heel leuk om te doen! Ook is het heel goed voor je kind om hem of haar op jonge leeftijd al te laten wennen aan het water. Maar wanneer kan je gaan zwemmen, waar moet je op letten en waar vind je leuke en kwalitatief goede zwemkleding voor je baby? Je leest het allemaal in dit artikel.

Wanneer kan je gaan zwemmen met een baby? 

De meeste mensen raden aan om je baby te laten zwemmen na de eerste twee inentingen van je baby. Zo weet je zeker dat je kind goed beschermd is voordat hij of zij voor het eerste gaat zwemmen. Sommige consultatiebureaus raden zelfs aan om tot de derde inenting te wachten. De derde inenting krijgen de meeste kinderen als ze drie maanden oud zijn. Dit alles is een advies en je kunt het als ouder of verzorger zijnde dus zelf bepalen. 

Zwemkleding voor je baby

Een stoer jongens broekje, een badpakje met een leuke print of een zwembroekje met ruches. Het is allemaal erg schattig! Bij Ramatuelle Beachwear vind jij de leukste en fijnste zwemkleding voor jouw kindje. Neem dus zeker even een kijkje op de website om te zien of er iets voor jou bij zit. 

Inschrijven voor babyzwemmen

Babyzwemmen is niet alleen heel leuk, maar het is ook heel goed een leerzaam voor jouw kind. De kans dat jouw kind bang wordt voor water, wordt aanzienlijk kleiner. Ook ontwikkelen ze veel sneller op lichamelijk gebied, hebben ze meer uithoudingsvermogen en een beter leervermogen. In het zwembad doet je baby veel indrukken op. Begin daarom met niet langer dan een half uurtje te zwemmen. 

Laat je kindje wennen aan het water

Door thuis al vaak je kindje in bad of onder de douche te doen, laat je hem of haar al goed kennis maken met het water. Wist je namelijk dat baby’s de eerste zeven weken een reflex hebben waarbij ze automatisch hun luchtpijp afsluiten op het moment dat ze ondergedompeld worden in het water. Zo verslikken ze zichzelf in deze fase nooit. Hierna verdwijnt deze reflex en zullen ze die weer opnieuw aan moeten leren.