Opkomende sporten in Nederland

De meest bekende sporten in Nederland zijn voetbal, hockey en tennis. Maar er zijn steeds meer nog onbekende sporten in opkomst. Zo zijn er steeds meer Nederlanders gaan pokeren, skateboarden en surfen. Zelfs fitness hoelahoep voor volwassen is populairder dan ooit. 

Skateboarden

Waar voorheen skaters alleen terecht konden in de buitenlucht in een skatepark zijn er nu luxe indoorskateparken. Je kunt er verschillende abonnementen afsluiten en zelfs lessen volgen. Ook kun je zelf starten als instructeur. 

Surfen

Surfen wordt in Nederland steeds populairder, met name kitesurfen begint explosief te groeien. Dit komt omdat er aan de Nederlandse kust vaak een juiste wind staat voor de kitesurfers. Daarnaast zijn onze golven vaak niet hoog genoeg om hier normaal op te kunnen surfen. Er starten steeds meer surfcoaches en surfscholen, de sport wordt hierdoor ook een stuk toegankelijker voor beginners. Zij hebben nu de mogelijkheid om materialen te huren. Waar zij eerst vaak werden tegengehouden door de hoge opstartkosten van het kitesurfen, is dat nu niet meer het geval

Pokeren

Waar voor COVID-19 het aantal pokertoernooien sterk aan het groeien was, spelen nu veel Nederlanders hun favoriete kaartspel online. Zij kunnen hier deelnemen aan online toernooien of zichzelf inkopen aan een tafel. Online Poker is toegankelijker dan het fysiek spelen van poker. Dit komt omdat toernooien online op dagelijkse basis georganiseerd worden, waar deze fysiek slechts enkele keren per jaar worden georganiseerd. Daarnaast is het voor velen fysiek lastig spelen als zij aan hun online omgeving gewend zijn geraakt. Vaak vallen ze door de mand tijdens het bluffen en kunnen ze zichzelf niet goed concentreren.

Hoelahoep fitness

Deze sport is nog een stuk minder bekend dan de hierboven genoemde sporten, maar zeker niet minder leuk. Daarnaast is hoelahoep fitness ook nog eens super gezond. Door het regelmatig trainen, worden je spieren een stuk soepeler, je buikspieren sterker en verbetert je conditie. Ook zien veel deelnemers het als een groot voordeel dat je overal kunt trainen, je hebt geen groot aantal verschillende machines nodig voor je routine. Daarnaast is een hoepel redelijk eenvoudig mee te nemen en is de training geschikt voor zowel beginners als gevorderden.