Hairextensions tijdens je zwangerschap: mag dat?

Ben je in verwachting? Gefeliciteerd! Er breekt een bijzondere tijd aan met veel mooie momenten, maar er kunnen ook veel twijfels ontstaan. Welke producten mag je niet eten tijdens je zwangerschap? En wat zijn juist gezonde producten die je beter wel kan eten? Dat zijn allemaal vragen die bij je kunnen opkomen. Draag je normaal gesproken hairextensions? Dan zul je je misschien afvragen of je deze ook mag dragen tijdens je zwangerschap. In deze blog vertellen we je alles over hairextensions tijdens en na je zwangerschap.

Hormonen tijdens de zwangerschap

Zoals je waarschijnlijk wel weet, verandert je hormoonhuishouding flink als je zwanger bent. Het verschilt per vrouw hoe je haar reageert op deze verandering in hormonen. Bij de ene vrouw wordt het haar sterker en is er sprake van meer haar dan normaal, terwijl de andere vrouw te maken krijgt met veel haaruitval. Als je erg veel last hebt van haaruitval, is het misschien verstandiger om geen hairextensions te dragen tijdens je zwangerschap. De extensions hebben hierdoor namelijk minder houvast en zullen er sneller uitvallen. En dat is natuurlijk zonde van je investering. Ook kan het gebeuren dat de extensions door de haaruitval aan veel minder haren komen te hangen dan eigenlijk de bedoeling is. Hierdoor kan het eigen haar het gewicht van de hairextensions niet meer dragen en vallen ook de overige haren uit of breken ze af. Na een tijdje heb je nog maar heel weinig haren over, en dat wil je natuurlijk niet. Daarentegen zijn er ook vrouwen waarbij de haren juist sterk zijn, en de extensions perfect blijven zitten. En dan kunnen hairextensions je juist helpen om je net wat mooier te voelen tijdens je zwangerschap. Wil je extensions kopen? Dan kun je terecht bij Hairextensionsvoordeel.

Hairextensions tijdens de bevalling

Heb je ervoor gekozen om hairextensions te dragen tijdens je zwangerschap? Dan is het toch verstandiger om ze te verwijderen voor de bevalling. Het is nou eenmaal iets prettiger om te bevallen zonder hairextensions, en bovendien kan er na de bevalling alsnog haaruitval ontstaan.

Hairextensions na de zwangerschap

Misschien had je tijdens je zwangerschap wel een volle bos met sterk haar. Dat is natuurlijk geweldig, maar helaas heeft deze prachtige bos haar niet het eeuwige leven. Alle extra haren kunnen na de bevalling namelijk in een snel tempo uitvallen. Deze veranderde hormoonhuishouding kan ongeveer 9 maanden duren na de zwangerschap. Om te voorkomen dat ook je overige haren afbreken of uitvallen door het gewicht van de extensions, is het verstandiger om na de zwangerschap geen extensions te dragen. Pas als je hormoonhuishouding weer helemaal de oude is en je haren dus ook, kun je weer lekker extensions dragen en genieten van de leukste kapsels!