Manieren om jouw bedrijf wat duurzamer te maken

Jouw onderneming steeds een beetje duurzamer maken, is iets wat veel bedrijven de laatste tijd doen en wat ook echt van belang is. Je zult hier zeker tijd en geld in moeten investeren als je mee wilt met de concurrenten en als je het natuurlijk zelf ook gewoon belangrijk vindt dat het milieu niet veel verder wordt aangetast. Zeker niet in de huidige onzekere tijden met alle stijgende energiekosten en inflate. In dit artikel lees je wat de manieren zijn om jouw bedrijf een stukje duurzamer te maken. Denk aan het toevoegen van een tuinafval container bijvoorbeeld. Lees zeker even verder als je nieuwsgierig bent naar de antwoorden!

Duurzaam inkopen

Wanneer er bij jouw onderneming een inkoopproces is, is het niet alleen belangrijk dat je kijkt naar prijs en kwaliteit, maar het is ook van belang dat je let op wat voor impact jouw inkoop heeft op het milieu, mensen en de maatschappij. Beslis voor jezelf wat de klanten het belangrijkste vinden en kijk of er dingen zijn in het inkoopproces die je kunt verduurzamen. 

Het verduurzamen van je bedrijfspand

Je bedrijfspand verduurzamen kan door het energieverbruik van het pand terug te dringen en bijvoorbeeld geen gas meer te gebruiken. Ook kun je van enkel of dubbel glas overgaan  naar driedubbel gas. Zonnepanelen op het bedrijfspand laten plaatsen is ook een goed idee waar veel mensen voor kiezen. Dit zijn allemaal redelijk grote aanpassingen. Er zijn ook kleine aanpassingen die je zou kunnen doen. Denk aan het vervangen van bepaalde verlichting en hier duurzame verlichting ophangen. 

Scheiden van afval binnen jouw bedrijf

Het scheiden van afval binnen een bedrijf is ook iets wat je redelijk snel kunt initiëren en wat wel zorgt voor een groot verschil. Het is ook iets wat veel bedrijven doen. Er is niet eens een investering nodig en dat maakt het gewoon een goed en makkelijk punt om aan te pakken binnen een bedrijf. Kijk naar welke afvalstromen er allemaal ontstaan binnen jouw bedrijf en maak hier aparte afvalbakken voor. Zo kunnen de medewerkers al het afval op een goede manier scheiden en kunnen de grondstoffen gerecycled worden.