Baby op komst? Dit moet je in ieder geval regelen!

Voor je zwangerschap heb je jezelf en je omgeving al voorbereid op de komst van een kleine. Althans, jullie huis heeft als het goed is een kamer over. Dit wordt de babykamer. Deze zal helemaal moeten worden ingericht voor de baby komt. Wanneer dat precies is weet je nooit zeker. De zwangerschap duurt in principe 9 maanden. Maar het kan ook zijn dat jullie baby geboren wordt, al na 7 of 8 maanden. Hierom kan je beter optijd, goed voorbereid zijn op de komst van jullie baby. In dit artikel vind je aan paar tips!

Babyspullen

Een baby vergt veel tijd en energie. Al voor de geboorte zal je veel moeten voorbereiden. Alle spullen die nodig zijn nadat jullie baby geboren wordt, moeten jullie al in huis hebben. Hierbij kan gedacht worden aan de inrichting van de babykamer tot aan de kleren van de baby en een kinderwagen. Deze spullen kan je in een winkel kopen of online bestellen. Hier vind je bijvoorbeeld Bugaboo kinderwagens. Deze heb je vaak in een paar werkdagen in huis. Maar bijvoorbeeld meubels voor in de babykamer kunnen een levertijd hebben van een paar maanden. Deze zal je dus optijd in huis moeten hebben. 

Financieel

Na de geboorte van jullie kindje heb je zwangerschapsverlof. Maar na deze periode zal je toch weer geld moeten verdienen. Denk dan ook goed na hoe jullie dit willen gaan regelen. Het is uiteraard mogelijk om allebei 5 dagen per week te gaan werken als jullie oppas hebben geregeld. Maar wil je dat ook voor jullie kindje? Dan ziet hij/zij de oppas vaker dan jullie zelf. Denk dus goed na of jullie genoeg geld en tijd hebben voor kinderen. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat het kinderdagverblijf niet gratis is. Het is mogelijk om kinderopvangtoeslag te ontvangen. Maar toch zal je zelf ook een deel bij moeten leggen. Tevens is er vaak een wachtrij bij een kinderopvang. Regel dus dit al voor de geboorte van jullie kindje!